Нашият уебсайт използва "cookies" ("бисквитки") за защита от крос-сайт заявки чрез преправяне ( Cross-site request forgery ). С ползването на уебсайта от Ваша страна, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност ( Privacy Policy ) Разбрах
Актуални проекти
Раковски 128
Район
София
Етап на застрояване
Завършена
Тип имот
Aдминистративна сграда
Статус
Отдават се офис площи под наем
Информация
Технически параметри
Район
Галерия
Подоферти

Административната сграда се намира в абсолютния център на гр.София, на ул.”Раковски”№128. Тя е разположена на много оживено и комуникативно място - в непосредствена близост до кръстовището на ул.”Раковски” и бул.”Патриарх Евтимий” и до площад „Славейков”, което я прави лесно достъпна от всички посоки както с автомобил и градски транспорт, така и пеша.

Сградата е решена с партер и седем надземни етажа, подпокривен етаж проведен под равнината от 45о и две подземни нива. Надземните нива са с един общ подход от ул.”Раковски”. Достъпът за подземните нива е също откъм ул.”Раковски” като се ползва товарна платформа за автомобили. В подземните нива са обособени паркоместа и технически помещения като общият брой на паркоместата е 51бр.

На партера и първия етаж са разположени магазини и складове и санитарни възли.

Останалите седем надземни етажа са решени като офисни.

Офис сградата е построена според последните строителни технологии и с високо-качествени строителни материали. Вътрешните довършителни работи са в съответствие с най-високите стандарти, които са познати към този момент и включват:

1 Стени

1.1 Стандартни вътрешни - леки преградни стени от гипсокартон, система “Rigips”или подобни, тип щендерни с дебелина 10 cm, двупластови, от двоен под до таванна ст.бетонова плоча, с изолационен слой 50 mm 35 килограмова минерална вата;

1.2 Междуофисни - леки преградни стени от гипсокартон, система “Rigips” или подобни, тип щендерни с дебелина 12,5cm, двупластови, от подова ст.бетонова плоча до таванна ст.бетонова плоча с изолационен слой 50 mm от 35 килограмова минерална вата;

1.3 Стени на WC – зидария с газобетон, дебелина 10 cm на неинсталационните, дебелина 27 cm на инсталационните, с вградени конструкции за монтаж на умивалници и вградени тоалетни казанчета – “VIEGA” или подобни.

1.4 Външни фасадни – Зидария 25 cm с червени тухли, топлоизолация каменна вата 10 см на фасада по ул.”Раковска” и фибран 10 см по останали фасадни стени.

2 Подове

2.1 В офисни помещения - двоен под, система “QUATTRO”, ПДЧ плоскости 38,6 мм, растер 600х600, каширани отдолу с Аl фолио, метални крачета, вградени кутии за всяко работно място, осигуряващи изводи 2 х R J 45 и три контакта. Покритие мокет офисен, 50/50 мокетни плочи, самозалепващ се, антистатичен, негорим, износоустойчив;

2.2 WC и кухни – циментова замазка с височината на двойния под, Покритие – теракотни плочи или рулонна настилка.

2.3 В коридори - двоен под, система “QUATTRO”, ПДЧ плоскости 38,6 мм, растер 600х600, каширани отдолу с Аl фолио, метални крачета. Покритие мокет офисен, 50/50 мокетни плочи, самозалепващ се, антистатичен, негорим, износоустойчив;

3 Тавани

3.1 В офисите – растерен таван AMF, осветителни тела за вграден монтаж и пожароизвестителни датчици по проект;

3.2 WC и кухни –окачен таван от влагоустойчив гипскартон.

3.3 В коридори – окачен таван, пана 600х600, с вградени осветителни тела,  пожароизвестяващи датчици.

4 Врати

4.1 Офисни - изпълнени от MDF, каса 90/200, с технологично покритие ламинат (HPL), стоманени стопери, брава, плътни, гумени уплътнения на касата, дървена каса с первази;

4.2 Входни - изпълнени от MDF, каса 100/200, с технологично покритие ламинат (HPL), с механизъм за затваряне, стопери, брава, плътни, гумени уплътнения на касата, метална регулируема каса;

4.3 на WC - изпълнени от MDF, каса 75/200, с технологично покритие ламинат (HPL), стопери, брава с механизъм за WC, плътни, гумени уплътнения на касата, дървена каса первази.

5 Фасадно решение – фасадни стени и фасадни прозорци - Архитектурното оформление на сградата по ул. „Раковска” е една визуално-естетическа изява, като част от градоустройствената структура със силно изявен индивидуален характер. Визуалното влияние на сградата от далечина, идвайки от площад  „Славейков”, като елемент, намиращ се в чупката на ул. „Раковска” се засилва с вертикалната структура на фасадата, която завършва с купол – характерен архитектурен елемент.

Фасадните елементи се диктуват от функциите на помещенията на отделните етажни нива.

Оформлението на фасадната облицовката от естествен камък (гранит) и остъкляването в тяхната мащабност и растер се базират на основен модул. Той индиректно действува като основа за разработката в детайл. Използуват се елементи на арт деко и арт нуево, като стилов мост към историческото развитие на град София под влиянието на средноевропейската култура и архитектура.

Фасадата се оформя в три вертикални оси, като основната завършва с купол. Офисните нива са

оформени с прозорци, а партера и мецанина с голямо остъкляване (витрини). В детайл се прилагат пластични елементи от естествен камък (гранит), полиран и неполиран, както и комбинацията му с акцентиращи профили и орнаменти от метал. В каменните плочи има вградени метални орнаменти във формата на пирамида и пресечена пирамида, които създават неповторимо архитектурно решение.

В лявата част са ясно изразени вертикалната фасадна облицовка на стълбището с естествен камък (гранит) и панорамните асансьори с непрекъснато остъляване. Останалите фасади са решени с термопакет - минерална мазилка.

ДОГРАМА

Фасадните прозорци са направени от алуминиеви профили SCHÜCO AWS-AD 60 за външни прозорци иврати. По периметъра на дограмата е предвидена хидроизолация.

· Дълбочина на профила 60 mm

· Добра термична изолация поради широката изолационна зона – 27,5 mm

· Прозоречни серии с тясно лице, започващо от 51 mm

· Голямо цветово разнообразие на профили

· Скрит дренаж

· Дренаж в най-ниската точка на профила

· Скрити сглобки по системата Schüco AvanTec

· Изцяло скрити, така че да не се нарушава чистата линия на прозореца

· Нов дизайн на ръкохватките за всички видове отваряне

· До 160 кг тегло на отвор

· Отлична корозионна устойчивост до клас 4 (>240 h SSN – тествани по DIN EN 1670).

· Разширена хоризонтална и вертикална настройка, а така също и настройване на контактния

натиск

· Голям сортимент от профили с ширина на лицето от 26 до 250 мм

· Външна рамка с адапторен уплътнител за компенсиране дебелината на стъклото

ОСТЪКЛЯВАНЕ

Използван е изолационнен стъклопакет състоящ се от:

· 6 mm Stopray Vision-50 (с UV преминаване = 0)

· 16 mm въздух 100%

· Ламинирано стъкло Stratobel 3.3.1. (нечупливо)

С коефициент Ug = 1.3 W/m2K и отразяване на светлината rv = 19 за оптимален термичен и светлинен

комфорт.

6 Осветителни тела - осветителни тела „Philips” или “OSRAM” или съвместими, енергоспестяващи, изпълнение двойно параболични, триивични, с огледална решетка за разсейване на светлината, интезитет на всяко работно място от около 500 lux, електронно регулиране, минимален коефициент на пулсация. В офисите и в коридорите за вграждане в окачен таван.

7 WC - под и стени до 2,00м. –теракота/ фаянс, бойлер – вертикален- 50л., тоалетни чинии, умивалници и аксесоари “ROCA” или съвместими, вградени казанчета “MEPA” или съвместими, батерии “ROCA” или съвместими.

8 Кухненски бокс - окачен шкаф, шкаф с вградена мивка и батерия “ROCA” или съвместими.

№ на обекта Обща площ Чиста площ Общи части Тип обект Етаж Цена Ет.план Снимки
Офис 1 618.49 561.2 0 Офис 1
Офис 2 630.88 572.18 0 Офис 2
Офис 3 634.32 537.22 0 Офис 3
Офис 4 577.87 524.1 0 Офис 4
Офис 5 586.76 516.02 0 Офис 5
Офис 6 538.47 445.94 0 Офис 6
Офис 7 474.29 430.16 0 Офис 7
Офис 8 414.26 199.37 0 Офис 8
Офис 9-1 414.26 68.3 0 Офис 8
Офис 9-2 35.38 24.9 0 Офис 9